Франческо Тоти вече не е директор на "Рома". Легендарният нападател остро критикува по време на пресконференция собствениците на клуба и в частност президента Джеймс Палота. Обвини ги, че го били принудили да "окачи бутонките", изолирали са го от вземането на решения и вредят на "Рома".

"Подавам си оставката като изпълнителен директор на "Рома", заяви той по време на едночасова пресконференция. "Надявах се този ден никога да не настъпи

Той обясни, че е бил изключен от взимането на решения в клуба.

"Нека да кажем, че не е моя вината за това решение. Не знам какво друго да Ви кажа", сподели Тоти. "Това е отбор, който трябва да бъде обичан и подкрепян. Не бива да има фракции про-Тоти, про-Палота или про-Балдини (Франко Балдини е консултант на клуба). Само фенове на "Рома". Както казах, президентите минават, треньорите минават, играчите минават, но флаговете - не. Шефовете знаеха за плановете ми в този клуб, с какво исках да помогна в работата, но те така и не ме искаха. Изключиха ме от взимането на всяко едно решение. В моите очи "Рома" е най-важният клуб в света. Тъжно ми е да гледам клуба по този начин, дразня се. Като "романист" това ме подлудява", допълни той.

Тоти критикува и финансовата политика на собствениците.

"Смятам, че всички виждат какви са истинските проблеми в клуба. Ако трябва да продадем тази година, защото сме на загуба с 50-60 милиона евро, не може да продадем млади играчи и да приберем тази сума пари. В такъв случай трябва да продадем най-добрите. Така стават работите. Това не може да е изненада за никого", отбеляза той.

Бившият капитан на "вълците" осъди решението на Палота да изолира него и Де Роси от клуба.

"Основният фокус на някои хора беше да отстранят "римляни" от "Рома", обяви Тоти. "Накрая истината излезе наяве, тъй като те постигнаха целта си", допълни той. Ако аз бях президент на "Рома" и имах две икони като Тоти и Де Роси, щях да им дам цялата власт. Ако някога се завърна в "Рома", то трябва да е при друг собственик. Сега ми е много по-тежко от отказването от футбола. Да напусна клуба е като да умра. Мисля, че щях да се чувствам по-добре, ако бях починал. Дали някой ми заби нож в гърба? Да, но никога няма да посоча имена. Но това са хора, които вредят на "Рома" и които не вършат най-доброто за клуба", сподели бившият нападател.