"Усещам, че ще бием рекорди", цитира Франс прес коментар на американския президент Доналд Тръмп, който предстои заедно с вицепрезидента Майк Пенс официално да открие тази вечер в Орландо, щата Флорида, кампанията си за президентските избори в САЩ догодина. Ще присъства и първата дама Мелания Тръмп.

Седемдесет и тригодишният милиардер републиканец знае, че също както през 2016 г. ще трябва да извоюва победа в "Слънчевия щат", ако иска да получи втори мандат по примера на тримата си предшественици - Барак Обама, Джордж У. Буш и Бил Клинтън, отбелязва агенцията.

Американците са царе на политическия кич. Снимка АП / БТА

На церемонията в "Амуей център" - дом на баскетболния отбор Орландо Меджик, един от грандовете в НБА - се очаква да присъстват 20 000 души. Отвън ще има гигантски екрани, "за да може всички да гледат" - американският президент уверява, че има над 100 000 желаещи.

Самата му реч, насрочена за 20.00 ч. днес (3 ч. българско време утре), не крие особени изненади, тъй като бившият нюйоркски бизнесмен постоянно е в кампания и никога не е криел, че държи да участва в публични прояви. Вероятно ще го посрещне цял океан от червени шапки бейзболки с надпис "Да направим Америка отново велика".

Така се чака на опашка за митинга на любимия президент. Снимка АП / БТА

Изглежда президентът на САЩ ще представи подходящи за случая числа като илюстрация на онова, което сам нарича просто "икономиката на Тръмп", и ще размаха плашилото на апокалиптичния сценарий, който ще се развие, ако някой демократ го прогони от Белия дом, отбелязва Франс прес. 

"Поеме ли кормилото друг освен мен през 2020 г., ще настане невиждан Борсов Крах!", написа той в Туитър през уикенда.

Опонентите на президента на САЩ също се очаква да надигнат глас и вече са организирали редица прояви в центъра на Орландо. В небето се очаква да хвръкне и прочутото "бебе Тръмп" - огромен балон, представляващ Доналд Тръмп като разгневено бебе.