Григор Димитров се изправя срещу канадския тийнейджър Феликс Оже-Алиасим в първия кръг от турнира "Куинс" на ATP 500. Мачът между двамата трябваше да се състои в сряда, но бе отложен заради лошото време във Великобритания.

Въпреки че "Куинс" е сред любимите турнири на българина (печели го през 2014 г. и има още два полуфинала), мачът няма да бъде лесен, тъй като Оже-Алиасим демонстрира отлична форма. На 16 юни канадецът, който е под номер 21 в световната ранглиста, стана подгласник на "Мерцедес Къп" в Щутгарт.

Това бе третият загубен финал на турнир от ATP сериите за осемнайсетгодишния тенисист за 2019 г. ("Рио Оупън" - февруари и "Лион Оупън" - май) и той ще бъде жаден да поправи грешките си във Великобритания.

Очаква се мачът между Димитров и Оже-Алиасим да започне в 15:35 часа българско време.

Първи сет

Двамата тенисисти започнаха уверено мача, но Димитров определено бе по-агресивния и загуби само едно разиграване при сервизите си. Българинът първи достигна до точка за пробив при 2:1 гейма. Оже-Алиасим отговори с ас, но после много се потруди докато успее да възстанови равенството - 2:2 гейма. Димитров отново бе безгрешен и с лекота достигна до 3:2 гейма при първата почивка.

След това обаче Оже-Алиасим демонстрира защо е в устата на всеки анализатор по тенис - възстанови равенството и при следващия гейм достигна до пробив. Така Димитров сервира, за да остане в сета - 3:5 в полза на канадеца. В крайна сметка тази преднина се оказа достатъчна - българинът спечели 9-ия гейм, но Оже-Алиасим не допусна пробив и затвори сета.

Григор Димитров - Феликс Оже-Алиасим 4:6

Втори сет

Канадецът продължи да доминира и в началото на втория сет - достигна до пробив още в първия гейм. При следващия Димитров бе много близо до пробив, но Оже-Алиасим успя да затвърди предимството си. Българинът успя да се наложи в третия гейм и при поредната почивка ще трябва да намери сили, за да обърне младия си съперник, ако иска да остане в турнира.

Силите му обаче не достигнаха и сетът завърши подобно на първия - 6:4 в полза на Оже-Алиасим. Така Григор Димитров рано завърши участието си в "Куинс Клъб", но ще има възможност да събере сили за "Уимбълдън", който стартира на 1 юли.

Григор Димитров - Феликс Оже-Алиасим 4:6