Общо 220 хил. лв. награден фонд е предвиден за четирите най-добри архитектурни предложения за ремонта на централния столичен площад „Св. Неделя“. Главният архитект на София Здравко Здравков посочи, че обновяването на площада е изключително важно за града, защото той е липсващото звено в пешеходните пространства на столицата. На първи етап от конкурса са избрани седем кандидати, като само първите четири проекта ще получат възнаграждения. 

За първото място са предвидени 70 000 лв., за второ място - 60 000 лв., за трето 50 000 лв., а за четвъртото 40 000 лв. По думите на Здравков желанието на общината е да има едно истинско състезание между тези седем колектива. Избраните са: 

Консорциум: OW/MA/CL (УУ/МА/КЛ) с членове на консорциума: One Works, Maofficina, Сracknell; 
Студио Паола Вигано;
"Конкурент-90" ЕООД;
Студио Вилмот;
Студио Фуксас;
Обединение AI Architects LLD, CLAB Architettura, Юрий Шередега, Дина Дридзе, Евгений Ширинян;
Обединение "ДжиТиЕрЕф & Студио Морфе" с участници в обединението: Студио "Морфе" и "Джовани Тортели Роберто Фрасони Аркитети"
.

От думите на Здравков стана известно, че избраните финалисти не са представители свои предварителни проекти, а „авторитетът на дружеството трябва да гарантира крайния резултат“. Съревнованието между участниците ще започне в началото на август, а през ноември да се представят и самите проекти. С конкурса трябва да се избегнат и проблемите, които има до този момент градът с изпълнението на ремонтите, каза още арх. Здравков.

"Желанието ни е да има истинско състезание между тези седем колектива. За да сме убедени в крайния резултат, сформирахме жури с безспорни авторитети“, обяви главният архитект на София.

Сред участниците в журито са главният архитект на Москва Сергей Кузнецов, главният архитект на Варшава Марлена Хапах, Йони Бобоци, ръководител на градоустройството на община Тирана, Борислав Игнатов, председател на Камарата на архитектите в България, проф. Григор Дойчинов, Галина Тачиева, Малина Едрева, председател на комисията по култура на Столичния общински съвет.

Той обеща, че ще се следи за качественото изпълнение на всички детайли в най-малки подробности. А кандидатът, който бъде класиран на първо място, ще продължи в работна фаза и ще има екип, който да следи за всички ремонтни детайли, добави главният архитект на София.