След като бе обвинен от партньорите си в Обединени патриоти, че не работи в Народното събрание и няма законодателна дейност, лидерът на "Атака" Волен Сидеров се втурна да демонстрира такава, вкарвайки в обращение стари свои идеи за Северна Македония. Днес Сидеров добави още неща към "портфолиото" си, едното от които започване на дискусия у нас "за" и "против" абортите. Обяви се отново и за "евразийско бъдеще", този път обаче - чрез поддържане на по-тясно сътрудничество с Турция.

Тези новости лидерът на "Атака" и председател на парламентарната група на "патриотите" артикулира в интервю за БНР. От пресцентъра на партията наблегнаха на идеята за абортите, като разпратиха специално прессъобщение, посветено на нея.

"Трябва да започнем дискусия "за" или "против" забраната на абортите в България. Този въпрос е много важен и се дискутира в редица напреднали страни, но не и у нас. 26 000 аборта се правят на година тук, които са 26 000 убийства", изброи Сидеров и призова и Българската православна църква да се произнесе.

И пак влезе в сметки: сега всяко момиче срещу стотина лева можело да премахме плода. Атакистът не вярвал и на медицинските определения за това кога плодът се превръща в сложен организъм, защото те се давали от лекари, които искали да вземат парите за аборти.

За добри отношения с Турция се обяви още лидерът на "Атака", лансирайки идеята България да преориентира външна си политика от евроатлантизъм към сътрудничество и с доминирани от Русия инициативи.

"Дали да бъде мост между Евразия и Западна Европа, или до стои в евроатлантическия свят до неговия разпад и да падне зад борда. Едно евразийско бъдеще, в което да гледаме своя си интерес - Черноморския и Каспийския басейн, Балканските страни, включително едно подобряване на отношенията с една Турция, която вече не е същата", заяви той и направи "пророчеството", че скоро ще се заговори сериозно за разпад на Европейския съюз и за излизане на Анкара от НАТО. Следователно ние трябвало да се ориентираме към "Евразия".

По актуалната тема с партийните субсидии, Сидеров се обяви против държавното финансиране, но при условие, че партиите да могат да се  рекламират безплатно в медиите. И подчерта, че е бил против отлагането миналия петък на гласуването на предложенията на ГЕРБ и ДПС за безлимитно финансиране на партиите от бизнеса.