Бившият премиер и лидер на ДСБ до миналото лято Иван Костов отново агитира да се използва преференциалния вот на парламентарните избори на 5 октомври.

В интервю за списание "Мениджър" той заявява, че би убедил свои приятели, а и хора, които не познава, да подкрепят Гроздан Караджов, който е втори в листата на Реформаторския блок в 24 МИР в София.

"Познавам Гроздан от 18, а може би и повече години. Той притежава характер, твърдост и експертиза по широк кръг от теми от телекомуникациите (беше един от най-силните разобличители на придобиването на БТК от Симеон Сакскобургготски срещу сумата на печалбата на компанията). Вещ е в търговското право и бизнеса. Беше много успешен главен секретар на министерството на транспорта и съобщенията в правителството 1997-2001 г., когато се проведоха реформите в тези сектори. Участва активно в оздравяването на БТК преди компанията да бъде продадена на безценица", аргументира се бившият премиер.

Гроздан Караджов на протест срещу правителството на Пламен Орешарски. Снимка Фейсбук

 

 

Той добавя, че Гроздан Караджов има политически опит още от зората на демокрацията - по време на студентските протести в СУ “Кл. Охридски“. Според него Караджов би бил много полезен в "общата политика, законотворчеството и стимулирането на развитието на бизнеса".

"Управленският му опит в изпълнителната власт е най-ценното. Опитът му като предприемач също ще му е много полезен, тъй като го е научил да преодолява трудностите и рисковете пред едно икономическо предизвикателство, каквото е самия бизнес", добавя Костов.

И не пропуска да даде съвет към кандидат-депутата от Реформаторския блок - да бъде колкото се може по-отворен към хората.

"Политиката изисква енергия за непрекъснато общуване и обсъждане, за убеждаване и вдъхновяване, особено в трудни времена, като сегашното", обяснява бившият премиер.