Без особена изненада обилните валежи в София задръстиха отводнителната система в ремонтирания наскоро център на столицата.

Снимка Веселин Боришев

В социалната мрежа вече "плават" видеа и коментари за наводнението. Собственици на ресторанти и магазини по централните улици се опитват да попречат на водата да залее обектите им.

"Честита да ни е ремонтираната ул. "Солунска". Барабар с линейните й отводнителни, вградени в самите бордюри. Всичко е #HUBAVO", написаха и от гражданската група "Спаси София".

Видимо столичният пл. "Славейков" е на път да стане плавателен: 

Не е много по-добро положението в подлеза на бул. "Дондуков" между Министерския съвет и президентството, който силно напомня футуристичен водопад. За ужас на продавачите на сувенири:

Междувременно БНР съобщи, че гръмотевица е паднала върху трафопост на кръстовището на булевард "Константин Величков" и улица "Симеон" в София и това е предизвикало пожар. На място е изпратен екип, който да овладее ситуацията, са казали от МВР.

Общо 20 са сигналите, получени в пожарната след проливния дъжд в София. Повечето са за наводнени улици и подлези, няколко са за дървета, паднали на пътното платно. За късмет пострадали хора няма.  

Шест екипа на аварийното звено обхождат и отводняват улици на територията на София. До отводняване на кръстовищата между ул. "Петър Дертлиев" и "Ген. Динчев" в жк "Люлин" се наложи да бъдат спрени от движение тролеи с номера 6 и 7. Има постъпил и сигнал за "завиряване" в района на Киноцентъра.

Снимка Веселин Боришев