Постройките върху терасата на антикорупционния шеф Пламен Георгиев няма да бъдат съборени, защото актът за разрушаването им е отменен от Столичната община. Това става известно в деня, в който КПКОНПИ обяви, че не е открила нарушения при нито един замесен политик в сериала "Апартаментгейт".

Строителният контрол на район "Слатина" установи, че барбекюто върху покрива на Георгиев е незаконно, но актът им е обезсилен, съобщи бТВ.

През април "Контрол по строителството" на столичния район „Слатина” установи, че има проблем с терасата с барбекю на Пламен Георгиев и издаде акт за събаряне. Причината е, че строежът е извършен без издадени строителни книжа, а покривната му конструкция е изградена над определената с кота "било" по виза максимална височина.

Пламен Георгиев обжалва акта. Но на 12 юни директорът на строителния контрол на голямата община Влади Калинов я обезсилва със своя заповед.   

За терасата върху покрива на жилището на шефа КПКОНПИ Пламен Георгиев първи съобщиха от "Антикорупционен фонд". Спред организацията Георгиев е пропуснал да декларира 186 квадратни метра от своя апартамент. Пламен Георгиев опроверга твърдението. Но започна проверка за законността на навеса.

В разгара на скандала "Апартаментгейт" премиерът Бойко Борисов призова Георгиев да излезе в отпуска, докато се направи проверки от НАП и прокуратурата. Те все още не са приключили.