Скандалът "Апартаментгейт" започна с шега - Цветан Цветанов каза, че няма кой да го накаже, и се оказа прав. Това заяви в "Тази сутрин" по бТВ съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов.

"КПКОНПИ е абсолютно ненужен орган в държавата и той само имитира борба с корупцията, това е един спънат кон", отбеляза той.

Антикорупционният орган обяви, че няма конфликт на интереси при случаите с евтини апартаменти на властта. Според Атанасов комисията е създадена, за да се "хвърли прах в очите на нашите европейски партньори".

"За да има наистина качествена борба с корупцията, трябва да се реформира и рационализира работата на прокуратурата, която се е превърнала в придатък на изпълнителната власт", допълни той.

Лидерът на ДСБ коментира и казуса с партийните субсидии, като го определи като "провокация за отклоняване на вниманието от гафа на финансовия министър". А именно тълкуването на закона от финансовото министерство така, че да наддава неправомерно средства на политическите партии. 

"Вместо министърът на финансите да понесе отговорност и да подаде оставка, партиите трябва да връщат пари", отбеляза Атанасов. "ДСБ трябва да върне 50 000 лв. Ще търсим дарители, защото не получаваме субсидия."

Той коментира и казуса с учебниците по история, възхваляваща комунистическия режим и Тодор Живков.

"От 2017 г. предупредихме, че носталгиците по БКП и Тодор Живков ще се опитат да подменят историческите факти. Как може да се пише такова нещо, когато по време на комунистическия режим България фалира три пъти?"