Първият епизод на ново хумористично предаване „Тази вечер с Владимир Путин” бе излъчен на 23 юни по Би Би Си 2. Водещ на вечерното шоу е 3D анимиран герой, който изглежда като – и се представя за – президента на Русия Владимир Путин. В разговорите с поканените гости той се шегува по-често със себе си, отколкото с тях.

Повечето британски телевизионни зрители, медии и критици не харесаха новото шоу, от което засега са излъчени първите два епизода. Наричат го „позор”, а призивите към канала да се откаже от „несмешния проект, създаден с парите на данъкоплатците” стават все повече.

Зрителският гняв се подсилва и от рубрика с анимираната Меган Маркъл, в която херцогинята на Съсекс е завистлива и егоистична.

Ето и няколко откъса от отзивите „Тази вечер с Владимир Путин” в медиите:

„Никога не разстройвайте деспот с ядрени оръжия и смъртоносен невро-паралитичен агент на негово разположение. Пародийното токшоу „Тази вечер с Владимир Путин” (Би Би Си 2) би могло да разгневи руския президент – не толкова, защото е неуважително към него, а защото беше много зле направено. Кремълският властелин не е прочут с искрящо чувство за хумор, но дори и той е по-смешен от тази сбъркана неразбория”, гласи ревюто в „Телеграф“.

Отзивът завършва с препоръка шефовете на телевизията смело да дръпнат щепсела на шоуто – или поне да го преместят в Би Би Си 3.

Статията в „Гардиън” е озаглавена „Тази вечер с Владимир Путин: как въобще се стигна до тази тъпа комедия?”. А подзаглавието е:

„Но наистина ли е толкова зле, колкото казват всички? Да, толкова зле е.”

В „Сън” са предпочели да цитират коментари от Туитър под заглавието „Зрителите оплюха новото шоу на Би Би Си“ като „Най-лошата телевизия въобще”. По-нататък определения като „пълен позор” се редуват с „шокиращ провал – и като концепция, и като изпълнение” и „издържах само две минути, но това бяха най-лошите 2 минути телевизия в живота ми”.

Един особено разгневен зрител призовава за незабавно спиране на шоуто и предупреждава тв канала:

„Ако бях Путин, щях да ви завладея и щях да съм прав.”

"Площад Славейков"