"Шахтьор" (Донецк) постигна убедителна победа с 3:0 срещу българския шампион "Лудогорец". Това бе първа загуба за "орлите" в лятната подготовка преди началото на сезона.

С отлична игра за украинския отбор се отчете бившият играч на "ЦСКА" Жуниор Мораеш, който асистира за първите две попадения.

Мачът започна с грешка на Марселиньо, който загуби топката близо до центъра на игрището и разградчани не успяха достатъчно бързо да се подредят, за да посрещнат офанзивата на "Шахтьор".

Бившият ас на "ЦСКА" се възполза и изведе Тете зад защитата на "орлите", като крилото технично отбеляза в долния десен ъгъл вратата.

"Шахтьор" продължи да диктува играта и скоро резултатът бе удвоен. В 28-ата минута Мораеш напредна с топката дълбоко в половината на "Лудогорец" и я прекара през краката на Моци, за да изведе Патрик сам срещу стража на разградчани, който с лекота я прати в мрежата за 2:0.

Последното попадение в мача падна в 72-ата минута. Тайсон изстреля мощен шут извън наказателното поле, който бе в обсега на стража на "Лудогорец" Ренан. Той обаче не успя да улови кълбото, а го прати в краката на Даниил Сикан, който оформи крайния резултат - 3:0.

"Лудогорец" успя да стигне до почетно попадение края на мача, но голът на Клаудиу Кешеру бе отменен заради засада.