След като лидерът на "Атака" Волен Сидеров видя в кметския пост в София трамплин за премиерстване, днес и лидерът на "Воля" Веселин Марешки също обяви амбиция да се кандидатира за градоначалник на столицата. Варненецът, който има неуспешни опити зад гърба си да оглави морския град, смята да се пребори за мястото на Йорданка Фандъкова наесен, въоръжен с... бензиностанцията си в квартал "Люлин". 

"В "Люлин" ме припознават много добре около бензиностанцията", заяви бизнесменът, търгуващ с петрол и лекарства, който е и заместник-председател на Народното събрание и верен поддръжник на ГЕРБ при гласуванията.

Новата си амбиция Марешки обяви в сутрешния блок на бТВ.

"Мисля лично да се кандидатирам за битката в столицата, защото става интересно – Мая Манолова, Слави Трифонов, Волен Сидеров иска също, чувам, да се кандидатира", пусна Марешки в обращение имена, с които отдавна се спекулира - на омбудсмана Манолова и на шоумена Трифонов.

И открадна малко от "платформата" на Сидеров, който даде заявка, че ако се кандидатира, ще има програма от само една точка - забрана на гей парадите.

"Естествено, ще бъдем срещу гей парадите. Основното не е шоуто, а всеки ден е да се опитваш да помагаш на сънародниците си да живеят по-добре", заяви Марешки.

Според него не е успял да влезе в Европейския парламент, защото хората са искали той да остане в България

"Милион и половина избиратели не излязоха да гласуват, а на нас не ни достигнаха 30 000 гласа", добави той.

Според него конкурентите му са изпратени в ЕП с ромските гласове.