Фондация „Бъдеще за таланти” отново е организатор на „Базар на книгите и изкуствата”!

Базарът ще се проведе на 06.07.2019 (събота) от 09:00 в Южния парк (голямата поляна). Третото издание на събитието е под надслов „#съБУДИдоброто-благотворителен кооператив”.

Със собствен щанд се включват благотворителни организации, издателства, хендмейд творци, артисти и др. Всички те представят своите каузи, проекти и творчество.

Гостите ще открият интересни заглавия, ръчно изработени аксесоари, принтове, декорации, дрехи и играчки.

Благотворителните щандове на НПО и граждански инициативи са:

Фондация „Бъдеще за таланти” – Менторската програма #ЗнакМиДай (в полза на учениците с дислексия) ще обедини преподаватели и терапевти, родители, художници, артисти, седмокласници и техни приятели, доброволци, студенти и съмишленици, които заедно да работят в полза на учениците с дислексия. Ще осигурим безплатни обучителни модули и алтернативни консултации.

Екип "Лайкучка" – изцяло доброволна гражданска инициатива, която организира благотворителни събития, събира средства и подкрепя хора и деца с увреждания. Инициативата е отворена към всички, които имат желанието да са полезни на по-нуждаещите се, по-уязвимите части от обществото ни "С усмивка за Вас" - гражданска инициатива в подкрепа на деца с проблеми в развитието,

Сдружение "Българче" – автор на списание „Аз съм Българче" и организатор на детски работилници и конкурси.  По време на базара ще научите за ваканционните издания на работилницата по авторско писане „Златното моливче“ . Посетителите ще могат да закупят колекциите „Прочети и поиграй“ със списание „Аз съм българче” и да подкрепят наградния фонд на конкурса „Нарисувай ми слънце”!

"С усмивка за Вас" - инициатива на група родители, запознали се поради посещенията в един и същ медицински център за рехабилитация на „различните“ си деца. Заедно с децата изработват картички, сувенири, с чиято продажба успяват да осигурят финансиране за лечение и рехабилитации.

"Гердани_Те" - благотворителен щанд на Деница, която ще продава ръчноизработени бижута в полза на нейната дъщеря Дария(аутизъм, синдром на Рет, епилепсия).

Хендмейд артистите и издателствата се включват с дарение в подкрепа на новия проект на фондация „Бъдеще за таланти”- менторската програма #ЗнакМиДай.

Програмата има за цел да осигури равен старт на учениците с дислексия, да им осигури обучение и да запази техния талант. Програмата е част от проекта „Бъдеще за таланти в полза на учениците с дислексия”.

В инициативата и тази година участват много доброволци. Те са на разположение за цялостната организация и координиране на събитието.

„Искаме да превърнем събитието в традиция. Това е мащабно културно мероприятие, което развива благотворителността, доброволчествтото, осъществява подкрепа за таланта на хейндмейд артистите и дава гласност на различни каузи и социални проблеми. За нас е важно да намерим съмишленици. Още повече, че стартираме собствен проект, за който ни е нужна голяма подкрепа. Заповядайте на 06.07.2019 (събота) от 09:00-18:00 в Южния парк (голямата поляна), нека заедно да разширим кръга на доброто!”- споделят организаторите.

Повече за събитието и пълния списък с участниците вижте тук.