Скоро след излизането на пазара на iPhone 6 глобалните мрежи гръмнаха със снимки на апарати със счупени стъкла, като обясненията са, че заради по-големия размер апаратът е по-податлив на травми.

Но през последните дни се разви нова афера - по-големият iPhone 6 Plus, който е с диагонал на дисплея от 5,5 инча, е склонен да се огъва при носене в джобове на тесни дрехи, особено дънки.

В клип на онлайн шоуто Unbox Therapy се вижда, че телефонът се сгъва като банан при прилагане на натиск с две ръце, като "чупката" не е по средата, а в частта след прореза за бутоните за усилване и намаляване на звука. Вижте клипчето тук:

Авторът на експеримента Люис Хилсентигър обяснява ефекта с това, че става дума за голямо устройство, с корпус от алуминий, който е мек метал. Според него това ще насочи потребителите към по-малкия, 4,7-инчов iPhone 6, който е с по-устойчива на извиване конструкция заради компактния размер. Той съветва потребителите с огънат iPhone 6 Plus да не се опитват да го изправят, защото това води до счупване на корпуса и дисплея.

Unbox Therapy прави тест и с друг подобен по размер телефон - Samsung Galaxy Note 3. Удивително - при прилагане на същата, или даже по-голяма сила на натиск, въпреки че се извива, след прекратяване на усилието апаратът връща нормалната си форма. Едва при максимално прилагане на сила апаратът остава почти незабележимо усукан.