Mакс Верстапен с "Ред Бул" спечели 9-ия кръг от Световния шампионат във Формула 1 за Гран При на Австрия.

Холандецът изпревари втория в подреждането Шарл Льоклер с "Ферари", докато на трето място завърши Валтери Ботас с "Мерцедес". В петицата завършиха Себастиан Фетел с "Ферари" и лидерът в шампионата Люис Хамилтън с "Мерцедес".

Льоклер стартира отлично, а забавяне на Ферстапен позволи на Ботас и Хамилтън да го изпреварят. 

В 9-ата обиколка Ферстапен изпревари Райконен и зае петото място. Ландо Норис, който преди това бе изпреварен от Фетел, водеше битка с Кими Райконен за шесото място.

След 22 обиколки Льоклер имаше преднина от малко над 6 секунди пред втория Хамилтън. На 23-ата обиколка той влезе за смяна на гуми, но обиколка по-рано Фетел бе влязъл в бокса и го забави. 

В 30-ата обиколка Хамилтън влезе да смени гуми и след това зае петата позиция. Двадесет обиколки по-късно Верстапен изпревари Фетел, а 56-ата зае втората позиция, след като остави зад себе си Валтери Ботас.

Единайсет обиколки преди края Верстапен се доближи на приблизително 5 секунди до водача Льоклер. Пилотът на "Ред Бул" намаляваше дистанцията и пет обиколки преди финала бе само на секунда зад пилота на "Скудерия".

В 69-ата обиколка Верстапен излезе начело и успя да задържи преднината до края на състезанието. В същото време Фетел успря да изпревари Хамилтън в битката за четвъртото място.