"Левски" понесе унизителна загуба с 0:4 от четвъртодивизионния германски отбор "Тюркгюджу-Атаспор" (Мюнхен) по време на лагера в Австрия. Баварският тим е създаден от турски емигранти, такива са е негови собственици.

Важно уточнение - през миналия сезон той се подвизаваше в петото ниво на футбола в Германия и спечели промоция за по-високото.

В 47-ата минута "сините" останаха с човек по-малко заради директен червен картон за грубо нарушение на Янис Каргас - един от новите в отбора. В този момент съперникът вече водеше с 1:0.

Головете за "Тюркгюджу-Атаспор" реализираха Рахибич в 26-ата от дузпа, Лапе - 57-ата и 74-ата, и Дзорба в 60-ата. Загубата на българския тим можеше да е и по-тежка.

Петър Хубчев заложи предимно на млади футболисти в стартовия си състав, но се видя, че те не са готови за международен футбол - дори срещу нискоразреден германски отбор.

След почивката поиграха и основни състезатели. Треньорът ги пазеше за утрешната проверка с швейцарския "Йънг Бойс" - последната преди мачовете от Лига Европа.

Това е третата поредна загуба на "Левски" в контролите.