В пощенското отделение на "Фейсбук" в американския град Менло парк в щата Калифорния бяха открити следи от зарин в пратка за офиса на социалната мрежа, предаде ABC 7. 

Все още не е съобщено официално дали става въпрос точно за зарин и се правят още изследвания. Според журналиста Крис Нгуен бойното отровно вещество е било открито по време на пожарни тестове. Двама души от пожарната команда са изпратени на прегледи в болница. Те биха могли да са в контакт със зарина от пратката и профилактично ги проверяват.

Съобщава се, че пострадали няма, но четири сгради с персонал на "Фейсбук" са били евакуирани.

Три от тях са проверени и вече обявени за безопасни, съобщава представителят на "Фейсбук" Антъни Харисън.

На местопроизшествието са пристигнали агенти на ФБР и на Националната гвардия.

Заринът е нервнопаралитично вещество, което е силно отровно. То представлява безцветна течност, от която при нагряване излизат пари. Няма никакъв мирис. В голяма концентрация е смъртоносно опасен за човека.

В САЩ често се случва по пощата да бъдат пращани отрови за заплахи като антракс например. 

А през октомври миналата година самоделни взривни устройства бяха изпратени до бившата държавна секретарка Хилъри Клинтън и до съпруга й - бившия президент Бил Клинтън. Самоделни бомби получиха и Барак и Мишел Обама, бившият главен прокурор на САЩ Ерик Холдър, бившият директор на ЦРУ Джон Бенън и милиардерът филантроп Джордж Сорос. Две пратки с взривни устройства бяха изпратени и на тв канала Си Ен Ен.