Софийската окръжна прокуратура привлече като обвиняем кмета на гр. Костинброд Трайко Младенов за престъпление по чл. 343 от НК - телесна повреда или смърт, причинени по непредпазливост при шофиране.

Както Клуб Z вече писа, Младенов е участник в ПТП, след което загина моторист. Според първоначалното съобщение, именно кметът е отнел предимство, управлявайки лек автомобил "Тойота".

Ето и цялото съобщение на прокуратурата:

"Днес, 02.07.2019 г., Окръжна прокуратура – София е връчила постановление за привличане в качеството на обвиняем на Трайко Младенов. Същият е бил привлечен за извършено от него престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „в“, вр. чл. 342, ал. 1 пр. 3 от НК.

Около 18:50 ч. на 30.06.2019 г., в гр. Костинброд, на път VIII – I, при управление на лек автомобил „Тойота“, с посока на движение от гр. Монтана към гр. София, обвиняемият Младенов нарушил правилата за движение по пътищата, уредени в Закона за движението по пътищата. В резултат на действията му по непредпазливост била причинена смъртта на И.С., управлявал мотоциклет.

Спрямо обвиняемия Младенов е взета мярка за неотклонение „гаранция в пари“ в размер на 5000 лева, вносима в 10-деневен срок, както и забрана да напуска пределите на Република България. Временно му е отнето и свидетелство за управление на МПС.

Разследването по делото продължава."