Баща е хвърлил детето си от мост край Габрово и заплашил да скочи след него. Драмата се е разиграла на виадукта на обходния път на града в посока Севлиево, предаде Нова тв.

Рано призори 31-годишният Дилян Бетев хвърлил 4-годишния си доведен син и заплашил да скочи след него, допълва телевизията. Според МВР в 6:30 часа в полицията в Габрово е получен сигнал за мъж, който се готви да скочи от мост на околовръстния път на областния град

Той е бил твърдо решен да сложи край на живота си. Полицаи са опитвали да го разубедят в продължение на 3 часа и в крайна сметка той е свален след намеса на МВР психолози от Плевен. Това е станало около 10 ч.

Приятелката му е била в неизвестност, но е открита невредима.

Служителите на реда правят оглед на мястото.

Засега има информация, че при първоначалния оглед под моста е намерено тяло на дете.

По разкази на съседи мъжът от две седмици издирвал майката на момченцето, която избягала след семеен скандал, съобщава Нова тв.

Според социалните служби, семейството е било за пример. По документи.

"Доходите им са били нормални. В нашата дирекция по никакъв повод не са постъпвали сигнали, че има рискове за здравето на детето. Впечатленията на служителите са, че момченцето се отглежда при много добри условия", заяви Радослава Христова от дирекция "Социално подпомагане".

По информация на бТВ мъжът първоначално направил самопризнание, но после заявил, че детето се подхлъзнало и паднало през парапета докато "двамата гледали звездите".