Президентът Румен Радев, който е на държавно посещение в Китай, намери време да разгледа заедно със съпругата си Десислава Забранения град в Пекин. Радеви пристигнаха в Пекин от икномическия форум в "Летния Давос". 

 

 

Дрехата на президентската съпруга бе с 3/4 ръкав, завършващ с разкроени воланчета. И много цветя. Флоралните мотиви са тема на тоалетите  на Радева в Китай явно, защото и на официалното посрещане тя се появи с цветни мотиви, които не оставаха незабелязани.

 

 

Радеви пристигнаха на летището в Пекин от икономическия форум в "Летния Давос".

 Официалното посрещане на Радев в Пекин, където негов домакин е китайският президент Си Цзинпин, включваше строени войници, малки деца с букети и знамена.

А на Източния площад пред Великата зала на народите се виждаше и българският флаг.

Съпругата на президента Десислава Радева е решила да наблегне на отчетливите флорални мотиви в облеклото си по време на визитата си в Пекин, показват разпространените кадри.

Радев и Си Цзинпин ще ръководят пленарните разговори между официалните делегации на България и на Китай. 
В програмата на българския президент има среща и с председателя на Постоянния комитет на Общокитайското събрание на народните представители Ли Чжаншу, както и полагане на венец на мемориала на народните герои на площада "Тянанмън".


Радев ще участва и в бизнес форум в Пекин. Той вече разговаря с китайския премиер Ли Къцян в Далян, където президентът участва в Световния икономически форум, известен като "Летния Давос"