Правосъдният министър Данаил Кирилов чака покана и от прокуратурата, за да провери системата за разпределяне на преписки в държавното обвинение. Вчера министърът инспектира системата за случайно разпределение на делата във Върховния касационен съд (ВКС) след покана от председателя на съда Лозан Панов. След проверката Кирилов поиска независим одит, който се прави от "бял хакер" /експерт, който трябва да подложи на тестове системата/. 

„От това, което видях, има добросъвестност при разпределянето на делата във Върховния касационен съд“, заяви днес по Нова телевизия Данаил Кирилов. „Ако ме поканят, ще проверя и системата за преписки в прокуратурата“, добави той.

Според министъра вероятно директорът на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (затворите - б.а.) - Васил Миладинов, се е разболял, след като е разбрал за уволнението си. 

Миладинов се задържа на поста около година. Той беше назначен след бягството на Владимир Пелов и Радослав Колев от Софийския затвор. 

По думите на Данаил Кирилов Миладинов е разбрал за уволнението си предварително и е излязъл в болничен за 14 дни. 

„Има проблем с храненето, с достъпа до телефонни услуги, с цените на храните в лавките“, обясни Кирилов. Добави и това , че има неуспешна процедура за обществена поръчка за доставка на храна в затворите.