Веселин Марешки се замисля дали да влезе в телевизионния бизнес, заяви самият той в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ. Той заяви, че медийният бранш му се струва "интересен" и ако намери добър екип може да се впусне в ново предизвикателство. Винаги е готов на такива.

"Аз се замислям дали да не направим едно шоу. В момента по-скоро се колебая дали да го кръстя "Шоуто на Веско" или "Шоуто на Марешки". Някои ще влизат в политиката, други пък може да влезем в шоубизнеса и да видим кой е по-добър в нещата, които прави. От 22:30 до 23:30 мисля, че мога да бъда много интересен и да направим едно шоу", обясни депутатът и лидер на партия "Воля".

По повод изявленията от БСП относно субсидията за партиите от 1 лев на глас, че това е един закон, който никой не иска, но ще бъде приет, Марешки заяви следното:

"Не е така. Напрактика една голяма част от българския народ го поиска този закон и всъщност ние политиците сме представители на същия този народ и трябва да се съобразяваме с неговите желания."

Според него е важно да се има и предвид това, че 2,5 милиона българи са гласували както за субсидия от 1 лев, така и за мажоритарно гласуване. Той не е съгласен, че с мажоритарен вот в парламента ще влязат само ГЕРБ и ДПС.

Марешки обясни, че и сега бизнесът у нас дава пари на партиите, просто в момента това става неофициално, под масата.

"Аз не вярвам, че президентът ще се противопостави на волята на българския народ, но ако случайно го направи, ще срещне отпор от нашата парламентарна група", рече бизнесменът.

По негови думи партиите не са надвзели субсидии, а гласовете за други партии, които са останали извън парламента, са били разпределени. За него не е проблем, че са взети парите на тези партии, а това, че са преразпределени техните гласове. Марешки е на мнение, че законът е порочен.

Той отправи критики към организаторите на референдума и обясни, че е много по-важно да има мажоритарни избори, отколкото субсидията. Марешки каза, че са върнали надвзетите пари.

Спекулации са, че ще се кандидатирам за кмет на София, категоричен е Марешки:

"Човек трябва да има и едно самоуважение, все пак аз съм бил кандидат за президент, в момента съм заместник-председател на Народното събрание - четвърти по важност пост в държавата. За мен пътят е само нагоре."

Марешки коментира и сделката за купуването на американски изтребители F-16:

"Два милиарда са скритите пари от сделката за американските изтребители F-16. Дори да ги купим, по-добре да ги замразим и да ги сложим в някой хангар. Сделка ще има, тя ще бъде на максимално висока цена и от там ще започнат следващите харчове."

Лекарствата на всички българи могат да станат безплатни с част от парите от тази сделка, допълни Марешки. Той коментира и отлива на туристи от българското Черноморие в качеството си на инвеститор на плаж Кабакум.

"Имам една малка инвестиции на плаж Кабакум, там отлив няма. 2 лв. струва чадъра, 2 лв. шезлонга, всичко е пълно догоре. Там, където има инвестиция, няма отлив", завърши депутатът.