"Договорихме се. Дано да е за последен път и да има феърплей. Разбрахме се да не се купуват мачове, да не се купуват съдии, да не се пробиват отбори и така нататък. Да има пълен феърплей и да победи най-добрият."

Това заявви собственикът на ЦСКА-София Гриша Ганчев след срещата, организирана от премиера Бойко Борисов между най-големите футболни босове, президента на БФС Борислав Михайлов, главния прокурор Сотир Цацаров, неговия заместник Иван Гешев и министъра на вътрешните работи Младен Маринов в Министерския съвет.

Новият шампионат в Първа лига стартира в петък. Борисов искал да призове Кирил Домусчиев ("Лудогорец"), Ганчев и Васил Божков ("Левски") да спазват феърплея - да не притискат съдии и да играят честно. Той също така е пожелал да бъде нещо като арбитър между Ганчев и Домусчиев. 

Днес не присъстваше Кирил Домусчиев, а неговият брат Георги.

Наскоро ЦСКА-София депозира писмо в БФС с протест срещу това, че Нова телевизия държи тв правата за първенството, а неин собственик е босът на "Лудогорец", който е закупил правата от БФС чрез фирмата си "Футбол Про медия".

Борислав Михайлов и вътрешният министър Младен Маринов.     Снимка Веселин Боришев

На излизане Борислав Михайлов коментира пред репортери:

"Чувал съм и аз, че има някакъв натиск върху съдиите. Живеем в една и съща държава, нали така? Но съм си дал телефона на всички. А никой не ми е звънял за нищо.

Инициативата за днешната среща беше на премиера Борисов. Той се грижи за цялата държава, част от която е и футболът ни. Опитва да помага, за да не се стига до наказания като това с футболните хулигани. Не мога да кажа кога ще има нова такава среща. Идеята беше на премиера. Не можем да му казваме кога пак да го направи, нали така?

Според КЗК няма конфликт на интереси за тв правата. Всичко е проверено и е по правилата. Стиснахме си ръцете за феърплей. Разбрахме се да не се притискат съдиите.”

В съобщението на Министерския съвет се казва:

"По време на срещата бе обсъдено началото на футболното първенство у нас с оглед на спокойното му протичане. Собствениците на футболните клубове заявиха, че отборите им ще бъдат водени от принципите на честната игра. По думите им няма да се допуска напрежение на терена, което да се пренася към агитките. Няма да се позволяват и заплахи към футболните съдии.

Президентът на БФС Борислав Михайлов благодари на министър-председателя Бойко Борисов, че спомага за решаването на проблемите в българското първенство."