„Няма да ме забравите, нали?“ пита Рене Зелуегър в образа на Джуди Гарланд в биографичния филм „Джуди“, чийто трейлър бе пуснат онлайн. Режисьорът Рупърт Гулд, добре познат в театъра, ще разкаже за последните месеци от живота на актрисата и певица от златната ера на Холивуд. Започнала като Дороти от „Магьосникът от Оз“, „любимката на Америка“, както по-късно я наричат, умира на 47 от свръхдоза през юни 1969-а.

Филмът ни отвежда в зимата на 1968 г., когато Гарланд е в Лондон за разпродадения си концерт в нощния клуб „The Talk of the Town“. Концертът е на сцена вече пета седмица. Тогава вече са минали 30 години от знаменитата ѝ роля в „Магьосникът от Оз“, ще видим трудностите ѝ да си намери мениджър в този късен период от кариерата си, последния ѝ брак, таланта ѝ да омагьосва колегите си певци и безбройните си почитатели.

Сценарият на „Джуди“ е на Том Едж („Короната“ на „Нетфликс“) и е адаптиран от мюзикъла на Питър Куилтър „Краят на дъгата“.

В трейлъра се появяват още Фен Уитрок в ролята на последния съпруг на Гарланд – Мики Дийнс, Руфъс Сюъл („Човекът във високия замък“), Джеси Бъкли („Чернобил“) и Майкъл Гамбън.

Във видеото ни показват силната връзка между Гарланд и децата ѝ – в хотела, в който тя по принцип отсяда, не желаят да я приемат, защото дължи пари, и дъщеря ѝ я моли да не заспива, когато на задната седалка на автомобил изпива успокоително… Тогава идва предложението за концертите в лондонския клуб.

„Казваш ми, че трябва да оставя децата си, ако искам да изкарвам достатъчно пари, за да бъда с децата си?“, пита тя, преди да приеме предложението.

Филмът „Джуди“ ще тръгне по кината на 27 септември.