"Лудогорец" ще стартира защитата на титлата си срещу новака "Царско село" не в Разград, а с домакинство на стадион "Ивайло" във Велико Търново, съобщи официалният сайт на клуба. Двубоят е в събота, 13 юли, от 21 часа.

Клубът иска да запази терена си за реванша с "Ференцварош" от Шампионската лига през следващата седмица - това е обявената причина за промяната.

"Лудогорец" вече е в Будапеща, където пък утре (сряда) от 21 часа е първата среща с унгарския първенец на стадион "Групама арена". "Орлите" бяха посрещнати от температури от около 20 градуса. Тренировката на тима тази вечер е от 20:30 часа, а преди това Димо Бакалов и Станислав Манолев се срещат в местен хотел с български емигранти.

На заминаване треньорът Стойчо Стоев заяви, че "Ференцварош" е добре разузнат, даде висока оценка за качествата на съперника и отхвърли възможността от подценяване.

Той не може да разчита единствено на Вандерсон, който още не е възстановен от контузия.

Светослав Дяков пък предупреди, че "Ференцварош" е по-силен от "МОЛ Види", който елиминира "Лудогорец" по пътя към групите на Шампионската лига през миналата година. Той добави, че не е сигурен дали тимът е напълно готов за европейските битки, предвид това, че в състава са влезли нови футболисти, които имат нужда от обиграване.