Бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън разкри вчера, че е спечелил общо близо 16 милиона долара през 2017 г. и 2018 г., след като е приключил мандатът му, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Това го прави най-богатият човек сред основните претенденти за кандидат на Демократическата партия за президентските избори през 2020 г.

Приходите му са от конференции, от университетски лекции и от трогателната автобиографична книга, в която пише основно за последните месеци от живота на сина си Бо, починал през 2015 г. от тумор, уточни в комюнике предизборният му щаб. 

Обявил се за защитник на средната класа, популярен сред работниците, бившият вицепрезидент на Барак Обама "е публикувал данъчните си декларации от последните 21 години, повече от всички кандидати за президентските избори", гласи комюникето, в което се отбелязва, че президентът републиканец Доналд Тръмп още не го е направил. 

Магнатът на недвижими имоти е първият американски президент след Ричард Никсън, отказал да разкрие финансовото си състояние.