Британският милиардер и откривател на прахосмукачките без торбичка Джеймс Дайсън купи най-скъпия апартамент в Сингапур, предаде Ройтерс.
Триетажният супер пентхаус на върха на най-високата сграда в Сингапур бе продаден за 73,8 милиона сингапурски долара (54,2 милиона долара), според информации в медиите.
Апартаментът, който някога бе оценен на 100 милиона сингапурски долара, има собствен асансьор, пет спални, винена изба с 600 бутилки вино, басейн, джакузи и частна градина с изглед към града.
Дайсън, който е на 72 години и подкрепя Брекзит, обяви през януари планове да премести централата на компанията си от Великобритания в Сингапур, за да бъде по-близо до бързорастящите пазари.
Компанията му, сред чиито продукти са вентилатори без перки, пречистватели на въздух и сешоари, планира да произведе първия си електромобил в Сингапур.
Сингапур е остров на сигурността, които привлича супер богатите от останалите по-слабо развити страни от Югоизточна Азия, както и милионери от континентален Китай, отбелязва Ройтерс.
Градът засили ограниченията за пазара на недвижими имоти миналата година след скок на цените на жилищата с 9,1 процента на годишна основа, и на фона на рекордните суми, които строителните предприемачи плащаха, за да купят земя.
Чужденците сега трябва да плащат такси от над 20 процента, за да си купят имот според новите закони, но таксите за местните граждани и постоянно пребиваващите са по-малки, съобщава БТА. 
Дайсън има статут на постоянно пребиваващ.