"Лудогорец" загуби с 1:2 гостуването на "Ференцварош" в първи предварителен кръг на Шампионската лига. Реваншът е след седмица в Разград.

Българският първенец има за какво да съжалява, тъй като можеше поне да не загуби. Но и този резултат не е лош, още повече се вижда, че Фради не е кой знае колко силен.

Двубоят започна лошо за "орлите" с гола на Нгуен в 6-ата минута. В 31-ата Якуб Шверчок изравни. Олександър Зубков отново изведе домакините напред в 65-ата. В края "Лудогорец" натисна, но не успя да стигне до втори гол.

Тимът от Разград започна с интересен вариант на защитата, при който новото попълнение Жордан Икоко беше десен защитник, а Георги Терзиев замени контузения Драгош Григоре в центъра. Лидерът Марселиньо не започна като титуляр, а влезе на терена след почивката.

Петима от новите в българския състав играха днес.

"Ференцварош" поведе още с първия си удар в очертанията на вратата. Малко след това създаде още една възможност. "Лудогорец" започна да излиза от стъписването в средата на първото полувреме. Зареди атаки.

Един от новите футболисти - Чибота, отправи удар, вратарят на домакините изби, но в краката на Шверчок, който изравни. Това стана в 31-ата минута. До края на полувремето играта беше равностойна. 

След почивката, подобно на първите 45 минути, "Ференварош" тръгна на домакински натиск. В 62-ата попадение на унгарците не беше зачетено заради засада. Малко след това те комбинираха добре и Зубков върна аванса на Фради - 2:1.

Нататък инициативата бе за "Лудогорец". Най-чистото положение пропусна Шверчок в 71-ата - след центриране на Чибота. "Орлите" обсадиха вратата на противника, но "Ференцварош" удържа.

Реваншът обещава да е интересен.