Не само че се води целенасочена атака срещу председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, но и се работи за уронване на престижа на всички институции в страната. Такава кампания заподозря зам.-председателят на парламентарната група и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Красимир Велчев. В интервю за БНТ той поразсъждава, че разкритията за "терасата" на Георгиев са част от умишлени действия за отслабване на всички национални институции.

"Други среди, други хора имат интерес в България институциите да не са с достатъчен авторитет. И целенасочено действат в уронване на престижа на всички институции в страната. Защото държава, в която институциите нямат достатъчен авторитет... те са слаби, значи и държавата е слаба", разкри Велчев. 

Той обаче по никакъв начин не навлезе в подборности за това кой води атаката срещу Пламен Георгиев, който е в отпуск от два месеца заради незаконна тераса, покрив и вероятни нередности в нотариалния акт. Той се проверява едновременно от прокуратурата, НАП и Столична община.

"Не зад всички данни, които излизат има достатъчно доказателства. Понякога такива данни се изкарват, за да се компрометира даден човек или комисия", обяви Велчев.

И определи Пламен Георгиев за "много качествен човек".

Попитан за решението на ГЕРБ да създаде етична комисия Велчев обясни, че нейната задача няма да е да прави разследвания, а да разглежда обвиненията срещу представители на партията от "чисто човешка страна", от морална гледна точка.