Българската асоциация на заведенията (БАЗ) ще заведе дело срещу лидера на НФСБ Валери Симеонов. От организацията излязоха със съобщение, в което се казва, че считат за недопустимо изказването на Симеонов пред журналисти в Народното събрание на 11 юли 2019 г. 

Там собствениците на заведения са наречени "разбойници, които чрез разбойничество са натрупали една пещера богатства", "група нарушители", "забогатяващи от здравето на хората".

 

"Искаме да подчертаем, че нашият бизнес не нарушава закона и ние не увреждаме с него здравето на хората и подобни квалификации можем да окачествим като абсурдни и обидни, заявяват от асоциацията", цитирани от Dir.bg.

Клуб Z потърси Валери Симеонов, но той не отговаря на мобилния си телефон.

От организацията смятат, че да се представя като "разбойничество" легитимното и законно регламентирано сдружаване на представители на дребния бизнес, чиято цел е открит диалог с институциите, е недопустимо.

Конкретните обиди, отправени срещу председателя на БАЗ Ричард Алибегов са поредния пример за това, че г-н Симеонов очевидно не приема гражданския диалог като естествена и необходима част от функционирането на всяко демократично общество, се казва още в позицията.

БАЗ като неправителствена организация и нейният председател в лично качество ще заведат дело за обида срещу г-н Валери Симеонов, допълват оттам.

От асоциацията припомнят, че БАЗ е била създадена през 2018 г. като такава на представители на дребния бизнес, за които своеволията на тогавашния вицепремиер и неговите акции срещу заведенията в морските ни курорти доведоха до сериозни финансови загуби.

Такива загуби в много по-голям размер очакваме и от новоприетия по инициатива на Симеонов закон за шума, който ще доведе до срив не само на приходите от заведенията, но и на всички туристически услуги, включително и на хотелиерството, завършва позицията на организацията.