"Всички ще се срещнем на Извънземния център на Зона 51 и от там ще координираме своето влизане."

Това съобщение в социалната мрежа Facebook предизвика американските въздушни сили да пуснат строго предупреждение срещу всеки, който иска да влезе в тежко отбраняваната военна база в пустинята на Невада.

Причината е, че то е част от събитието "Да нахлуем в Зона 51, не могат да спрат всички ни", придобило популярност в социалните мрежи - вече над 860 000 души са отбелязали, че ще се включат.

Зона 51 е легендарна сред американските конспиратори. Според тях там американското правителство пази всичката секретна информация за НЛО-та и извънземни посещения на Земята, технологии и дори живи същества. Американското правителство, разбира се, отрича.

Събитието в социалните мрежи изглежда шеговито.

"Можем да се движим по-бързо от техните куршуми. Покажете ни извънземните", пише още в описанието.

Многото записали се обаче са притеснили сериозно американските ВВС.

"Зона 51 е открита тренировъчна зона за американските въздуши сили, и ние се надяваме да разубедим всеки, който се опитва да влезе в зоната, където обучаваме въоръжените сили на САЩ. Американските ВВС винаги са готови да защитават Америка и нейните ценности", отбелязва говорителката на армията Лаура Макандрюс.

По всяка вероятност далеч по-малко ще се явят на 20-ти септември, за когато е насрочено влизането в Зона 51. Но дори една стотна от заявилите биха могли да се окажат проблемни. Американската армия едва ли ще открие огън по цивилни, но може да бъде принудена да потърси помощ от местната полиция.

Каква точно е функцията на Зона 51 все още е класифицирана информация.