От днес с мобилното приложение Гражданите стартираме нова функция – директно изпращане до гражданите на информация за предстоящи ремонти, които са свързани с промени в движението.

Това съобщи във фейсбук столичната кметица Йорданка Фандъкова.

Всички потребители на приложението ше получават актуалната информация на телефоните си. При непрекъснатите ремонти в София това ще е удобен начин да сме информирани навреме, за да планираме как да се придвижим най-бързо.

"Системата вече работи с изпращане на информация за спиране на студената, топлата вода и топлоподаването. С приложението можем да изпращаме съобщения до потребителите, които се намират в определен район или до всички на територията на общината, пише още Фандъкова.

"С екипа на „Гражданите“ започнахме да работим заедно още през 2015 г. със сигнали за излезли от употреба коли, които са паркирани на публични площи. Те разработиха специално мобилно приложение, което улеснява гражданите и инспекторите по места. След това екипът на „Гражданите“ разшири приложението с възможност за подаване на сигнали за неизвозени отпадъци, неработещо осветление и бездомни хора през зимните месеци", допълва тя.