"Лудогорец" отпадна от Шампионската лига след втора загуба от унгарския първенец "Ференцварош" - 2:3 в Разград, след 1:2 преди седмица в Будапеща.

Тимът продължава в квалификациите за групите на Лига Европа - по силата на промяна в регламента на евротурнирите от страна на УЕФА. До миналата година крах в първия предварителен кръг означаваше пълен аут.

Следващият съперник е исландският "Валур".

Тази вечер "Лудогорец" бе надигран от "Ференцварош". Ако в първата среща останаха съмнения, този път Фради се показа като по-подготвения, по-уверения и по-ефективен отбор (отново).

"Орлите" направиха селекция за много пари, но това не спря пропадането, започнало в последните години. За жалост бе спазена една традиция - никога досега български тим не е отстранявал унгарски в европейските клубни турнири.

Двубоят започна чудесно за гостите. Кхаритин откри в 17-ата минута, а в 21-ата Шварка удвои. При 0:1 Марселиньо удари греда от пряк свободен удар. Бразилецът имаше подобна възможност и при 0:2.

"Лудогорец" се възползва от шанса бързо да върне единия гол - точен бе Георги Терзиев в 24-тата. Малко след това - в 29-ата, може би настъпи развръзката на сблъсъка. Домакините получиха дузпа за нарушение срещу Якуб Шверчок.

Полякът се нагърби с наказателния удар, но подходи твърде хазартно и вратарят Дебуш успя да избие пратената в средата на вратата топка.

Тонусът в играта на българския състав видимо падна. А в този момент вихрените атаки следваха една след друга.

В 48-ата всичко приключи с автогола на Яцек Горалски - 3:1 за унгарците след пробив и изстрел на Нгуен (попадението може да бъде зачетено и на него). Стигна се до още един автогол - на Хайстер в 69-ата, но това бе всичко като резултат. 3:2 за един от най-популярните унгарски клубове.

Малко преди края Козмин Моци получи заслужен червен картон за грубо нарушение в средата на терена.

Така за втора поредна година "Лудогорец" отпада от унгарци - през миналата "Мол Види" елиминира "зелените". Много слаба игра на "орлите" в дефанзивен план - за пореден път. "Ференцварош" игра на свой терен като подкрепа от трибуните - гостите надвикаха публиката на стадиона в Разград.

Сега "Лудогорец" е изправен пред тест как ще продължи - с този треньор (Стойчо Стоев) или друг, как ще се сработва състава и т.н. Много лошо впечатление отново остави реакцията на Марселиньо при смяната му след почивката - иронична усмивка. Тя показва, че в отбора не всичко е наред като дисциплина и вътрешен климат.

През миналия сезон Марселиньо ритна бутилка с минерална вода и се накара на Стоев при смяна на мач с "Черно море" във Варна.