ГДБОП ще реализира през следващата седмица седем акции срещу педофили. Това анонсира в Бургас Явор Колев – началник отдел „Киберпрестъпност" към антимафиотската структура. Той е в града по покана на Фондация "Евгений Мосинов", за да изнесе лекция пред ученици за опасностите в интернет, предаде "Флагман".

В изявление пред медии Колев разкри, че са разбили голяма педофилска мрежа, събрани са достатъчно доказателства и предстои реализирането на арести. Става въпрос за лица, които са извършили извратени посегателства над малки деца. 

"Повече по темата не мога да ви кажа, изчакайте още малко", казва полицаят, който е особено актуален около случая с изтеклите данни на НАП.

Преди това на импровизиран брифинг пред местни медии той засегна и темата с хакерския пробив в приходната агенция. Явор Колев категорично отказа да коментира докъде е стигнало разследването и да разкрие нови обстоятелства извън общоизвестните към този момент, но от думите му стана ясно, че службите са извършили сериозен по обем работа, с която се доказвала съпричастността на Кристиян Бойков към пробива. 

Според Колев източените от НАП данни нямали съществена стойност. Той даде пример със самия себе си и посочи, че имотите, адресът, ЕГН-то и дори банковите задължения на семейството му са публично известни и достъпни за всички, но както сам отбеляза – никой не може да злоупотреби с тях.

Коментират се много неща в интернет, всякакви експерти се изказаха, за мен наличието на изтеклите данни от НАП не е особено опасно, тъй като такива се намират в интернет за всеки един от нас, обяви той.