След като качиха за безплатен даунлоуд новия си албум за потребителите на услугата iTunes, легендарните рокери от U2 ще го пуснат в продажба като диск на 10 октомври, съобщи френският клон на музикалната компания "Юнивърсъл".

Стандартният диск с албума Songs of Innocence ще включва 11 парчета, които за всеобща изненада бяха представени на 10 септември в Сан Франциско при показването на новите продукти на Apple. Ирландските музиканти, естествено, не направиха това безплатно, а 100-те милиона долара, които получиха от сделката с "нахапаната ябълка" и станаха причина благоверната съпруга на Ози Озбърн от Black Sabbath - г-жа Шарън Озбърн, да ги обвини в долно търгашество.

Лимитираният (и по-скъп) диск пък ще предложи още "две нечувани песни", "две алтернативни версии" и "шест акустични песни", уточнява музикалната компания.

На черно-бялата обложка има снимка на барабаниста на групата Лари Мълън-младши, който прегръща 18-годишния си син, чието лице не се вижда, а само голото му тяло. Фронтменът Боно и неговите колеги обясняват, че снимката напомня обложки от първия диск на U2 Boy от 1980 и на емблематичния War от 1983 г., които показват лице на дете в черно-бяло.

Една седмица, след като пусна автоматичния даунлоуд на албума на U2 за 500-те милиона потребители на услугата iTunes, на Apple им се наложи да създадат функция, с която хората, които не искат да имат Songs of Innocence, да могат да го изтриват.