Лондонската полиция е станала жертва на хакери, които са разбили официалния профил на институцията в социалната мрежа Туитър, публикувайки редица ексцентрични съобщения. Това съобщава "Фокус", цитирайки британския вестник Telegraph.

Съобщенията са с антиполицейска насоченост и призовават за освобождаването на обвинения в изнасилване рап изпълнител Дигга Д., като някои от тях са съдържали нецензурни думи по адрес на полицаите.

От Скотланд ярд потвърдиха, че официалната страница на полиция „Метрополитън“ е била обект на „неоторизиран достъп“. Според старши полицейския офицер Рой Смит екипът на полицията „работи усърдно, за да изтрие съобщенията и подсигури сигурността на профила“.

В изявлението си служителят призовава потребителите на Туитър да "игнорират съобщенията от профила на полицията, докато не се възстанови контролът върху него“.

Рано сутринта в събота обиждащите туитове“ бяха свалени. Официален говорител на „Метрополитън“ отрече да е имало „хакване“ на профила, като в момента се установяват подробностите по случая