През нощта ще е ясно и тихо. Утре ще е предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността. В Източна България ще духа слаб до умерен югоизточен вятър.

Максималните температури ще са между 30° и 35°.

Атмосферното налягане e по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна. Това съобщава агенция "Фокус", цитирайки дежурния синоптик Боряна Маркова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 26° и 29°. Температурата на морската вода е 25-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще е предимно слънчево, около и след обяд с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен северен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 24°, на 2000 метра – около 16°.

В понеделник ще остане слънчево, около и след обяд – с купеста облачност, но без валежи. Температурите ще се повишат още малко. Във вторник и сряда отначало над Източна България, по-късно и в други райони из страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има превалявания, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра, възможни са и градушки. В западната половина от страната от северозапад, в източната - от север-североизток, ще проникне сравнително хладен въздух.