Кино на открито предлага столичният афиш за летните вечери на 22, 23 и 24 юли. „Измамно богати“, Walking on Sunshine и „Презрението“ ще имат прожекции с вход свободен на Лятната сцена зад НДК.

Понеделник вечерта е за закачливата италианска комедия „Измамно богати” на Франческо Мичике. Филмът бе представен за пръв път в рамките на Седмицата на италианското кино в България през юни тази година. Зрителите ще видят историята на дърводелеца Серджо (Серджо Кастелито) и певицата Сабрина (Сабрина Ферили). Двамата са любовници и се обичат, но поради финансови причини нямат възможност да напуснат половинките си. Животът за двамата влюбени се преобръща, когато приятелите на Серджо му внушават, че е спечелил 3 милиона евро от лотарията.

 

 

Програмата във вторник предлага музикалната комедия Walking on Sunshine на режисьорите Макс Гива и Дания Паскуини. Историята проследява подготовката за бъдещата сватба на Мади и Раф в Пулия. Мади се приготвя за най-важния ден в живота си, без да знае, че в миналото годеникът ѝ Раф е имал лятна авантюра със сестра ѝ. Мъжът от своя страна не подозира, че бъдещата му съпруга е свързана със семейството на неговата бивша. Забавна история за любовта, в която звучат някои от големите хитове на 80-те.

 

 

Финалът на 24 юли ще бъде с филма на  Жан-Люк Годар „Презрението“ (1963). Филмът с участието на Брижит Бардо и Мишел Пиколи проследява отчуждението между двама съпрузи, следствие от банален инцидент в живота им. Участват още Фриц Ланг и самият Годар.

 

 

"Площад Славейков"