„Марвел“ обяви десет нови продукции, с които да задържи зрителите в супергеройската им вселена след края на „Отмъстителите“. Кевин Фейдж, президент на студиото, разкри плановете си на фестивала „Комик кон“ в Сан Диего (18 – 22 юли), най-голямото събитие за попкултура в света, и бе придружен от редица популярни холивудски знаменитости.

Редица нетърпеливи фенове са нощували пред залите на събитието, за да успеят да си намерят място, съобщава Би Би Си. Голямата изненада бе присъединяването на двукратен носител на „Оскар“ към редиците на супергероите – Махершала Али ще влезе в образа на Блейд. Той поема култовата роля от Уесли Снайпс от едноименния фентъзи трилър от 1998 г.

Натали Портман ще бъде лейди Тор

Натали Портман потвърди, че ще се завърне в ролята си на Джейн Фостър за „Тор: Любов и гръмотевици“, четвърти самостоятелен филм за бога от Асгард. По-различното обаче е, че тя ще има силата да владее Мьолнир, чука на Тор.

„Чувството е доста приятно, винаги малко съм завиждала за чука“, каза Портман, след като сценаристът на филма Тайка Вайтити ѝ връчи оръжието на бога на гръмотевиците.

Джейн Фостър получава божествените сили в комиксите на Джейсън Арън, където тя се превръща в лейди Тор, след като синът на Один си втълпява, че не е достоен да владее силата на Мьолнир.

Крис Хемсуърт и Теса Томпсън също се завръщат в ролите си за новия филм.

Анджелина Джоли и Салма Хайек във вселената на „Марвел“

„Вечните“ е филмът, който ще събере Анджелина Джоли и Салма Хайек пред екрана. Двете ще влязат в образа на същества с човешки черти, но със свръхспособности. Премиерата е насрочена за края на 2020 г.

„Ще работя десет пъти повече, защото знам какво значи да си част от вселената на „Марвел“, да си „Вечен“, да бъдеш част от това семейство. Знам какво всички ние трябва да направим – каза Джоли, която ще въплъти Тена. – Всички сме чели сценария, знаем каква задача ни предстои, знаем какво вие заслужавате, затова всички ще работим много, много здраво.“

Шанг чи

Задава се първият азиатско-американски супергерой – кунгфу майсторът Шанг чи ще бъде въплътен от канадеца Симу Лиу. Шанг чи се появява за пръв път в комиксите преди 50 години. Баща му е китаец, майка му – американка. Филмът „Шанг чи и легендата за десетте пръстена“ ще е с участието на Акуафина от „Crazy Rich Asians“.

Черната вдовица

След месеци на спекулации „Марвел“ най-накрая потвърди първите детайли около нетърпеливо очаквания самостоятелен филм за Наташа Романоф. Продукцията на „Черната вдовица“ с участието на Скарлет Йохансон е започнала преди 30 дни.

„Играя Наташа като напълно осъзната жена, с всичките ѝ проявления и съм толкова развълнувана феновете да видят нейните недостатъци“, сподели Йохансон.

Сериали за Локи и Ястребово око

Покрай дългоочаквани филми, бяха потвърдени и няколко сериала, които ще бъдат достъпни на новата стрийминг видео платформа на „Дисни“. Сред тях са самостоятелни сериали за Локи с участието на Том Хидълстън и за Ястребово око с участието на Джеръми Ренър и Кейт Бишъп.

Едночасовият панел излезе твърде кратък, за да успее Фейдж да засегне още някои теми.

„Не споменахме, че работим по „Черната пантера 2“, не споменахме и факта, че идват „Пазителите на галактиката 3“ – каза той пред феновете. – Нямахме време да говорим за „Капитан Марвел 2“, нямахме време за „Фантастичната четворка“ и „Мутантите“.“

Игра на тронове

Междувременно, доста по-негативно бе приет панелът на „Игра на тронове“, който бе в предпоследния ден на форума – първо дойде разочарованието, че шоурънърите на сериала Дейвид Бениоф и Дан Уайс няма да присъстват, както бе първоначално оповестено. След това тълпата освирка Николай Костер-Валдау (Джейми Ланистър), след като той се опита да защити решението за смъртта на своя персонаж под купчина отломки. Конлет Хил (Варис) нарече критиките към последния сезон „кампания на омразата, водена от медиите“, което също не се прие добре от феновете. С тези коментари обсъждането на реакцията след осмия сезон отстъпи място на тривиалните и по-безопасни теми – какъв е животът след „Троновете“, как се развива Вестерос под управлението на всевиждащия Брандън Старк, накъде се е запътила Аря…

"Площад Славейков"