С пълно единодушие от шест гласа членовете на Спортната комисия на щата Калифорния възстановиха боксовия лиценз на Кубрат Пулев. Той го изгуби по-рано тази година заради целувката с репортерката Дженифър Равало - Джени Суши в интервю.

Условието е, че при ново провинение лицензът на Пулев ще бъде отнет доживот.

Българинът бе изслушан на заседание, на което се явиха също Равало и нейната адвокатка, прочутата Глория Олред. Те поискаха ново наказание за Кубрат, но апелът им не беше уважен.

Наказанието на Пулев изтичаше на 22 септември, но имаше опция това да се случи и на днешното заседание, стига комисията да прецени, че боксьорът си е взел поука. 

По препоръка на комисията Кобрата трябваше да мине курсове за превенция срещу сексуални посегателства над жени. И да заплати глоба от 2500 долара, преди да се яви отново днес.

Той закъсня с няколко минути за началото на заседанието и по изрично настояване отговаряше на въпроси лично, а не с преводач - мениджъра си Ивайло Коцев, както предишния път.

“Първо трябва да кажа още веднъж, че съжалявам за целувката. Много съжалявам за целувката. Искам да се извиня на г-ца Равало, това беше моя грешка, на 100 процента, започна боксьорът, цитиран от българския сайт в Америка bg-voice.com. - Аз научих много от тези курсове и дълго мислех върху грешката си. Знаех го и преди, но сега съм сигурен, че тове е голяма грешка за мен и аз никога не бих го направил отново. Аз научих, че трябва да имам повече уважение към жените. Това е изводът, който си направих. И не само аз, но всички хора трябва знаят това. Много хора не знаят, защото не се говори за това.”

Пулев се съгласи да участва в кампания за превенция на сексуалното насилие:

“Мога да бъда лице, ако това ще е добре за кампанията”, потвърди Кобрата и обеща, че ще преведе на български статусите си в социалните мрежи по темата за сексуалния тормоз. В момента те са само на английски.

Равало и Олред поискаха нова санкция освен за Пулев, също и неговия американски промоутър - Боб Аръм, един от най-влиятелните хора в бокса. И това не беше уважено от комисията.