Кубрат Пулев заяви, че е готов за мач за световната титла в тежка категория, след като лицензът му за щата Калифорния беше върнат от Спортната комисия в Лос Анджелис. Така той отново придоби правото да се бие в САЩ.

"Оттук насетне съм готов и съм много жаден и гладен за битки. Отпочинал съм достатъчно, в подготовка съм вече и очакваме мач за световна титла на IBF федерацията, за да мога да постигна своята мечта. Независимо къде, независимо кога аз съм готов и съм в очакване на подобна битка независимо срещу кого", заяви Пулев в интервю пред Нова телевизия.

"Винаги ме питат кога ще се изправя срещу Джошуа, не един път казах, че не е задължително да е срещу него. Защото той първо би трябвало да победи и след това да говорим за мач с него. Той естествено загуби, така че не трябва да слага яденето преди тигана. Никога не трябва да си прави планове, преди да е победил", продължи Пулев. 

"Мачът за световната титла може да е и в Калифорния, защо не, за мен няма значение. Аз бих се радвал най-много да е в България, но не е лесноосъществимо. Знаете, че винаги съм настоявал колкото се може повече мачове да се осъществят в България, но не зависи всичко от мен. Въпреки това аз ще се боря двубоят за да бъде в България.

Оттук нататък ще се знае повече по въпросите за моя опонент. Дотук не се знаеше нищо - преди решението на комисията. Не мога да кажа абсолютно нищо, но съм готов да направя и още един мач преди този за световната титла, готов съм да играя дори директно за световната титла, няма проблеми. Имам много енергия и съм в топ форма."

Засега той остава в Америка.

"Не знам кога се връщам в България, ще тренирам в Лас Вегас и може по-нататък да се прибера в родината. За мен най-важно е да се подготвя, да бъда концентриран и да успея да се подготвя добре, за да изляза готов и сериозен във всеки един мач, независимо дали ще е за световна титла, дали ще е просто за достигане до мач за нея. Поздрави на всички българи и на всички, които бяха зад мен и ме подкрепиха в такава по-аварийна ситуация и малко случваща се другояче. Аз съм доволен и им благодаря, благодаря дори и на критиците, защото за мен градивната критика е изключително важна. Да продължават да ме критикуват, но умно", завърши Кубрат Пулев. 

Мениджърът Ивайло Гоцев придружи Кобрата пред комисията, но този път не му превеждаше - такова беше изискването на спортните шефове в Калифорния.

"Изслушването мина добре, Кубрат изпълни всички предписания и дори ги надмина. Най-важното обаче е, че иска да направи още, като помогне и на другите да не допускат неговата грешка. Всеки си има мнение по този случай, но Кубрат си научи урока и желанието му е да покаже и на другите спортисти как да се държат в подобна ситуация", заяви Гоцев. 

"Той не е спирал подготовка през последните месеци. Сега трябва да искаме възможност да се бори за пояса на Анди Руис. Вече имахме насрочена среща с Боб Аръм, за да обсъдим следващия съперник на Пулев", добави той.