Българските звезди на бадминтона Габриела и Стефани Стоеви ще продължат на защитават родния флаг. Това обяви министерството на младежта и спорта след поредна среща между Красен Кралев, Стоеви, техните родители и адвокати. 

По-рано тази година Стоеви заявиха, че повече няма са играят за България заради финансови и организационни спорове с федерацията по бадминтон. Скандалът се вихреше няколко седмици с взаимни нападки.

Спортистките искаха да съдят организацията, като дори наеха популярния в спортните среди адвокат Радостин Василев.

В съобщението на ММС се казва следното:    

"Министерството на младежта и спорта в лицето на министъра се ангажира да бъде гарант, че програмата на сестри Стоеви ще бъде изпълнена до Олимпийските игри. Решението на българските състезателки по бадминтон не приключва процеса на изясняване на обективната истина и не прекратява проблемите между тях и ръководството на федерацията, като ММС не може да бъде страна по казуса. 

След разговор на министър Кралев с председателя на федерацията по бадминтон Володя Златев той пое ангажимент да окаже необходимото съдействие на Габриела и Стефани Стоеви. Златев съобщи, че вече е потвърдил заявката им за участие в Световното първенство през 2019 г. в Базел."