ГДБОП задържа търговския директор на фирмата, в която работи Кристиян Бойков. 

По-рано днес службата влезе в офисите на „Тад Груп”. В нея работи основният обвиняем за изтичането на данни от НАП - Бойков. Антимафиотите над шест часа вече извършват претърсвания и описи на документи и компютърна техника, които да бъдат приложени като доказателство към делото за източването на базата данни на НАП.

От фирмата вече обявиха, че застават зад своя служител и не смятат да "отключват" своите компютри за разследващите, допълва телевизията.

В същото време по-рано днес от държавното обвинение обявиха, че в един от иззетите от Бойков компютри е открита информация, според която той е разполагал с масив от данни от НАП, по-голям от този, изпратен на медиите - при това дни преди първия имейл, от който става ясно за атаката.

Според прокуратурата няма съмнение, че Бойков е извършил кибератаката, но освен това е възможно и други лица да бъдат обвинени.

Самият той бе пуснат изненадващо миналия четвъртък с най-леката мярка за неотклонение "подписка" от самата прокуратура. До съдебно заседание не се стигна.