"Реал" (Мадрид) победи "Арсенал" след дузпи (2:2 в редовното време и 3:1) в мач от летния турнир Международна шампионска купа. Срещата се игра на стадиона за американски футбол "Федекс фийлд" край Вашингтон.

Двубоят не приличаше на контрола, а повече на типична битка от Шампионската лига. "Топчиите" дръпнаха напред с голове на Александър Лаказет и Пиер-Емерик Обамеянг.

В 9-ата минута Начо от "Раал" игра с ръка пред голлинията и получи червен картон. Лаказет вкара от дузпа, а в 23-тата Обамеянг удвои.

В 40-ата паритетът на терена се възстанови - Сократис също бе изгонен директно, но за грубо нарушение.

След почивката "Реал" натисна, а и двамата треньори направиха доста смени. В 55-ата Гарет Бейл намали, а 15 минути по-късно Марко Асенсио изравни. Малко след това той получи тежка контузия в коляното. Може да го извади от терена до края на сезона.

При дузпите "Арсенал" поведе след пропуск на Бейл, но след това трима от "артилеристите" направиха пропуски.

Любопитно е, че Бейл въобще игра - той не влиза в плановете на Зинедин Зидан и е обявен за продан. След срещата Зизу похвали уелсеца, но добави, че "положението не се е променило".

Проблемът е, че нито един европейски гранд не иска Бейл - цената му е твърде висока, както и заплатата. Той получи оферта от китайски клуб, но я отхвърли, пък и азиатците не искат да плащат на "Реал", а да го вземат като свободен агент.

В английски и френски медии се появиха спекулации, че "Реал" е продложил Бейл на "Пари Сен Жермен" като разменна монета за Неймар.