Докато другите телевизии обявиха, че евентуално собственикът на фирма ТАД Груп - Иван Тодоров ще бъде обявен за международно издирване, Канал 3 заявява днес това с категоричност.

В медията, която не е на Делян Пеевски, но действа поразително синхронно с неговия и на прокуратурата дневен ред, дори има подробности как ще стане това: 

Ще бъде издадена Европейска заповед за арест и червена бюлетина на Интерпол, съобщава се там.

Засега адвокатите твърдят, че Тодоров е на бизнес пътуване в Канада, планирано отдавна.

Доказателствата, които разследващите са събрали по време на акцията, дават основание да се предполага, че неправомерното източване на данни от системата на приходната агенция може да е дело на организирана престъпна група, допълва Канал 3.

Нова тв също съобщава: очаква се днес развитие по случая с разследването на кибератаката срещу НАП.

Преди ден разследването бе прехвърлено от Софийската градска прокуратура на Специализираната прокуратура. Търговският директор на "ТАД груп" Георги Янков беше първо задържан, а после освободен с парична гаранция от 20 000 лв. и с обвинение в тероризъм. Хакерът Кристиян Бойков, който беше призован вчера, не се е явил.

Клуб Z припомня, че след като всички те вече са организирана престъпна група (или "престъпен сговор" - ако обвиненията останат само срещу двама) влизат в прерогативите на спецпрокуратурата и са подсъдни на спецсъда. Според медии ги заплашват присъди до 15 г. затвор.