Партиите от "Обединени патриоти"  - ВМРО, НФСБ и "Атака" - могат да пристъпят към сключване на индивидуални споразумения с ГЕРБ, за да подкрепят правителството.

Това е един от вариантите, който се обмисля, заради трусовете в "малката коалиция", която е част от управлението на страната, обясни вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов. Идеята той лансира ден, след като заседанието на коалиционния съвет на трите партии се провали, а самият Каракачанов заяви, че "коалицията я няма".

 

Причината за разрива между трите формации вчера бе предложението на лидера на “Атака” Волен Сидеров медиите да присъстват на разговора. На него трябваше да се обсъжда и свалянето на Сидеров от поста председател на парламентарната група на "Обединени патриоти". Според водача на "Атака" и депутатите му въпросното решение е нелегитимно. 

Каракачанов и днес заяви, че причината за разпада в патриотичната коалиция е поведението на "Атака" и лидера й, който "от четири месеца сипе хули, обидни квалификации и лъжи по отношение на мен, на другия ми колега - Валери Симеонов, на г-н Ангел Джамбазки, на ВМРО". И попита "какъв е смисълът да продължаваме да си говорим по този начин".

Вицепремиерът обаче подчерта, че ВМРО не излиза от обединението.

До момента няма коментар от ГЕРБ за отношенията с коалиционния им партньор във властта.