"Левски" загуби с 0:3 първия мач от втория предварителен кръг на Лига Европа срещу АЕК (Ларнака). "Сините" рухнаха само за девет минути след почивката, когато играха с десет души заради втори жълт и червен картон на Живко Миланов в края на първото полувреме.

Реваншът е след седмица на стадион "Георги Аспарухов" и ще се играе без публика заради наказание от УЕФА.

Резултатът можеше да е различен, но изгонването на Миланов постави българския тим в много тежка ситуация в горещото време в Ларнака.

Джиану отклони топката във вратата на новия вратар на "Левски" Милан Миятович в 66-ата минута. В 70-ата Раул удвои отблизо, а в 75-ата Хевел с далечен удар направи аванса на кипърския състав доста солиден.

В края можеше да се стигне и до 4:0. 

"Левски" има за какво да съжалява, най-малкото можеше да падне по-почетно и да запази шансове за ответния сблъсък. Гостите се представиха добре през първата част.

В 5-ата минута новото попълнение Дени Алар бе изведен сам срещу вратаря на домакините, но не успя да го преодолее. Златен шанс. Веднага от корнера Каргас обстрелва топката с глава, но не уцели рамката.

В средата на полувремето и Тиам пробва рефлекса на стража Рамирес.

След това АЕК започна да натиска "Левски" и да го принуждава да греши. "Сините" набързо си заработиха три жълти картона. Това се оказа голям проблем, тъй като малко преди двата състава да се оттеглят на почивка защитникът влезе в единоборство с противник и съдията не го пожали. Доста пресилено решение.

След почивката "Левски" само се бранеше - напълно логично. И го правеше добре до първия гол на стадиона в Ларнака.

Преди мача български фенове се сбиха на централната трибуна с местни запалянковци и стюарди и бяха преместени в друг блок. Около 300 привърженици на "сините" ги подкрепяха.

Дебют за едно полувреме (второто) направи привлеченият преди два дни ганаец с шведски паспорт Насиру Мохамед.