Месут Йозил и Сеад Колашинац - две от звездите на "Арсенал", са атакувани от група маскирани в Лондон и са се отървали невредими. Нападателите били с ножове, няма задържани и на този етап не е ясно какво точно са целяли.

Бандитите са били със скутери и наобиколили луксозния Mercedes G-class на Йозил. Те опитали да го свалят от возилото. На видео, публикувано в социални мрежи и сайтове, се вижда как Колашинац смело подгонва един от групичката край всъдехода.

Междувременно Йозил също скочил от колата и потърсил помощ в близък турски ресторант, който футболистите често посещавали. Служител на заведението заяви пред "Дейли Мейл", че халфът е бил "ужасен и уплашен".

Хора от ресторанта реагирали моментално и погнали нападателите, които успели да се измъкнат преди да дойде полиция. Твърди се, че в колата е била и съпругата на Йозил - Амине, за която той се ожени наскоро в Истанбул, а кум беше турският президент Реджеп Таийп Ердоган.

"Арсенал" потвърди за инцидента с изявление, в което се казва, че играчите са добре и в контакт с клуба. 

Градската полиция на Лондон обяви, че нападателите опитали да оберат футболистите. Те са разпитани, води се разследване.

Йозил и Колашинац се познават от деца и са семейни приятели. Те се върнали по-рано от щатското турне на отбора. Защитникът е наричан Танка от своите съотборници и феновете на "Арсенал" заради физиката си и стила на игра.