"Вчера изпратихме нашия Буги. Заедно с много хора, някои пътували близо 70 часа през половин Европа, за да успеят да стигнат навреме и да си вземат последно сбогом с човека, когото всички чувстваха като свой приятел. Сълзите бяха неизбежни за всички ни, но имаше нещо друго, което доминираше и правеше всичко различно. Хората пяха. Свириха. И всички, без изключение, си припомняха и обменяха култовите незабравими лафове на Буги, които връщаха усмивката на устните, макар и през сълзи."

Това се казва в съобщение на колегите на починалия блусар и радиоводещ от zrockradio.bg.

"И осъзнахме – това е! Ето така трябва и ще го запомним. Така е останал в сърцата на всички, така трябва и да отпразнуваме живота, творчеството и личността му – с приятели, които го обичат. С музика. И с неговите включвания, пълни с разсмиващи с глас шеги, каламбури и бъзици, превърнати вече в жива градска класика от слушателите и феновете му, допълват оттам.

Към Краси Москов ще се присъединят Елена Розберг и Гурко и заедно ще посрещнат множеството гости през деня. Докато слушаме музиката на Буги – негова и такава, каквато той обичаше най-много, ще дойдат група "Тангра", които спeциално ще изпълнят “Равносметка”; Васко Кръпката, Александър Панайотов – познат на феновете като Сашо Пожара от Барабите, момчетата от Odd Crew…

Рок кралицата Милена не е в София в момента, но категорично заяви, че няма да пропусне честването на Буги в ефира, така че ще я чуем по телефона директно от морето, където е на почивка.

"Искаме да превърнем в празник ефира днес. Празник за всички, които толкова обичаха Буги. Празник за всички нас", казват колегите му.