СИМОНА РУСЕВА

"Марк и аз, изпълнени с любов, възхищение и благодарност, празнуваме раждането на нашата дъщеря Шарлот Клинтън Мезвински", написа тази заран Челси Клинтън във фейсбук.

Единствената дъщеря на бившия президент на САЩ Бил Клинтън (1993 – 2001 г.) и доскорошната държавна секретарка Хилъри Клинтън е родила снощи здраво бебе в Ню Йорк, предадоха световните агенции.

Три дни преди раждането стопанинът на Белия дом Барак Обама е предложил на бъдещата майка да й предостави държавна лимузина, когато бебето е на път да се роди. Така Челси (34 г.) щяла да избегне огромните задръствания в Ню Йорк. Тя благодарила от сърце, но не се възползвала от кавалерския жест на президента.

Челси не искала да се шуми около раждането й. И без това медиите вдигнали голям шум около появата на първото внуче на известните й родители.

Бил и Хилъри Клинтън също съобщиха за огромната си радост в профилите си. Те от седмици се готвели за щастливото събитие, както и за ролите си на дядо и баба.

Преди броени дни Бил Клинтън (68 г.) говори на форум в Ню Йорк. Той не пропусна да спомене и предстоящото раждане на внучката му и изрече:

“Всяка заран, като се събудя, си казвам: “Не се меси, бъди при младите, когато си добре дошъл, бъди мил, не поучавай."

Съпругата му Хилъри (66 г.) пък сподели:

“Като млада майка те занимава мисълта да планираш собственото си бъдеще. Впоследствие се питаш защо не си отделяла повече време на семейството. Като дойде времето да станеш баба, вече имаш тази свобода – да мислиш повече за близките си. Така поне ми казаха, с трепет очаквам да разбера дали е вярно.”

Дали ще има време да е истинска баба, не се знае. Хилъри Клинтън има амбицията през 2016 г. да се бори за президент на САЩ. Тя още не го е обявила официално, щяла да го направи догодина.

Тя и съпругът й имат основание да са горди с дъщеря си. Тя завърши история в елитния Станфордски университет с отличие. Специализира и здравен мениджмънт, също и журналистика. Челси работеше като репортерка за тв канала Ен Би Си. Оттегли се, когато бременността й напредна. Тогава тя обяви, че ще продължи да работи за фондацията “Клинтън.”

Сега обаче й предстои друга задача – грижите около малката Шарлот.

Тя се появи на бял свят повече от 4 години след сватбата й с Марк Мезвински. Челси Клинтън беше на 30 години, когато на 31 юли 2010 г. мина под венчило с две години по-възрастния от нея успяващ банкер и син на бившия конгресмен Едуард Мезвински.

Двамата са се запознали като студенти в Станфордския университет.

Сега са щастливи родители.